Gazdaság

Orbán vejének korábbi üzlettársa újíthatja fel az Operaházat

operahaz(210x140).jpg (Array)
operahaz(210x140).jpg (Array)

14,2 milliárdért újíthatja fel az Operaházat a West Hungária Bau Kft. által vezetett konzorcium. Az erről szóló közlemény az uniós közbeszerzési értesítőben jelent meg, írta a 444.hu.

operahaz(210x140).jpg (Array)
A Magyar Állami Operaház épülete. Fotó: MTI

A West Hungária Bau (WHB) Paár Attila győri üzletember érdekeltsége, de a cégcsoport korábban Tiborcz Istvánnal üzletelt, aki Orbán Viktor veje.

WHB vette meg Tiborczéktól a közvilágítási tenderekkel korábban taroló Eliost, majd az egyik leánycégben, a WHB Ingatlan Kft.-ben egy rövid időre tulajdonosként is megjelent Tiborcz, mielőtt eladta volna részesedését egy Brit-Virgin-szigetekre bejegyzett offshore cégnek, írta a lap.

A Magyar Állami Operaház korszerűsítését korábban 9 242 790 000 forintra becsülték, de a szerződéses összeg végül  14 199 038 935 forintra szaladt fel.

A WHB az ÉPKAR Zrt.-vel és a LAKI Épületszobrász Zrt.-vel kezdi meg a felújítást. A kivitelezőt tárgyalásos eljárással választották ki, vagyis csak egy ajánlat érkezett.

A West Hungária Baunak ez már a sokadik milliárdos állami megbízatása. Korábban arról írtunk, hogy ők építhetik újjá a Millenárist, még korábban pedig arról cikkeztünk, hogy a Paksi Atomerőmű homlokzatát újították fel:

10,6 milliárdból építik újjá a Millenárist
Az előzetes becslés ennél két milliárddal kevesebb volt.

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik