Gazdaság
AppleMark

Nem mondták meg Rogánék, mire költött Hegedűs Zsuzsa

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2017. 09. 27. 20:52

A miniszterelnöki megbízottaknak van reprezentációs keretük – válaszolta Dömötör Csaba arra a kérdésre, hogy mire jutott a reprezentációs keretből.
Korábban a témában:

Mire költött több millió forintot Hegedűs Zsuzsa?

kérdezte Rogán Antaltól, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztertől a szocialista Bangóné Borbély Ildikó.

A politikus felidézte: a szegényekkel foglalkozó miniszterelnöki megbízott a többi megbízott közül nemcsak nettó 920 ezer forintos fizetésével tűnik ki, hanem azzal is, hogy messze ő költi a legtöbbet reprezentációs költségekre. Éttermi számlákra és vendégfogadásra például másfélmillió forintot költött, bár nem lelni nyomát annak, hogy olyan rendezvényt szervezett volna, ahol neki kellett volna állni a meghívottak vendégül látását.

AppleMark
Kirívóan sokat költ reprezentációra Orbán szegényügyi tanácsadója
A tizenhét miniszterelnöki megbízott összes reprezentációs költségének több mint fele Hegedűs Zsuzsáé.

Bangóné rámutatott arra is, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda reprezentációs költésekről szóló szabályai nem találhatók meg a Hivatalos Értesítőben, pedig a közigazgatási államtitkárnak a tárca megalakulása után intézkednie kellett volna a szabályozásról.

Rogánt arról kérdezte az MSZP-s képviselő, hogy dokumentálják-e a miniszterelnöki megbízottak utazásait, tevékenységét, készítenek-e beszámolót munkájáról, és át tudja-e adni a Hegedűs Zsuzsa munkájáról szóló anyagokat. Arra is kíváncsi volt, hogy kiket látott vendégül Hegedűs Zsuzsa a minisztérium költségén, és egy költői kérdéssel zárt: „Milliós reprezentációs költségekre és milliós tanácsadói fizetésekre mindig jut pénz, csak a szegények támogatására nem?”

Rogán helyett a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba válaszolt. A válaszból mindössze annyi derül ki, hogy

a miniszterelnöki megbízottaknak van reprezentációs keretük,

a személyi jövedelemadóról szóló törvény értelmében pedig reprezentációnak minősül a juttató tevékenységével összefüggő üzleti, hivatali, szakmai, diplomáciai vagy hitéleti rendezvény, esemény keretében, továbbá az állami, egyházi ünnepek alkalmával nyújtott vendéglátás (étel, ital) és a rendezvényhez, eseményhez kapcsolódó szolgáltatás. A reprezentáció fogalma alatt értik az üzleti ajándékot is, ami „a juttató tevékenységével összefüggő üzleti, hivatali, szakmai, diplomáciai vagy hitéleti kapcsolatok keretében adott ajándék”

Tehát a reprezentációs keretet az Szja tv. által meghatározottakkal összhangban, így például a minisztérium tevékenységével összefüggő hivatali, szakmai rendezvény, esemény keretében, vendégek fogadásához kapcsolódó fogyasztási cikkek vásárlására, üzleti ajándékra, éttermi fogyasztásra stb. fordíthatják

– írja Dömötör a válaszban, amiből ennél több nem derül ki arról, hogy mire költött Hegedűs Zsuzsa.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 06:  Supreme Court nominee Judge Brett Kavanaugh organizes his desk before testifying to the Senate Judiciary Committee on the third day of his Supreme Court confirmation hearing in the Hart Senate Office Building on Capitol Hill September 6, 2018 in Washington, DC. Kavanaugh was nominated by President Donald Trump to fill the vacancy on the court left by retiring Associate Justice Anthony Kennedy.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.