Közélet
Hegedűs Zsuzsa (hegedűs zsuzsa, minden gyerek lakjon jól alapítvány, )

Korrupcióval gyanúsítják Hegedűs Zsuzsa volt titkárát

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 09. 01. 07:11

Hivatali visszaéléssel és nagy kárt okozó csalással vádolják Bogdán Lászlót, aki 2010 és 2014 között a Miniszterelnökségen dolgozott Hegedűs Zsuzsa szociológus és miniszterelnöki megbízott személyi titkáraként – írja a Magyar Nemzet.

A vád szerint Bogdán, aki egyben a Baranya megyei Rózsafa fideszes polgármestere is, miniszterelnökségi pozícióját kihasználva magáncélból kért adatokat soron kívül és ingyenesen, majd ezeket a 2014-es polgármesteri kampányáhához is felhasználta. Ilyen információ volt például az egyes települések közfoglalkoztatottjainak listája vagy egyes ingatlan-nyilvántartási adatok. Ez utóbbiakat az általa megkötni kívánt termőföld-haszonbérleti és -hasznosítási szerződésekhez használta volna fel. Itt azonban még nem állt meg, ugyanis jogosulatlanul jutott diplomata-útlevélhez és hivatali személygépkocsihoz is.

Bogdán ügyében már 2014-ben elkezdték a vizsgálatot, de a vádemelésre csak 2016 októberében került sor. Az első érdemi tárgyalást pénteken tartják. Az ügyészség hűtlen kezeléssel, közokirat-hamisítással, és nagyobb kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolta meg a férfit.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó Hegedűs Zsuzsa szerint Bogdán 2010. októbertől 2014. decemberig között volt a személyi titkára, és csak 2014. december elején értesítették, hogy Bogdán 2012 óta súlyos anyagi károkat okozó visszaéléseket követett el. A lap utal arra, hogy Hegedűs 2014-ben azt mondta a Magyar Narancsnak, hogy Bogdán visszaélt a nevével és elbocsátották.

Bogdán ugyanakkor azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy maga kezdeményezte a szerződésbontást, mert a polgármesteri munkájára akart koncentrálni. Teljesen alaptalannak tartja az ellene felhozott vádakat és állítása szerint nem is volt köztisztviselő a Miniszterelnökségen, csak munkavállalóként dolgozott ott.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.