Gazdaság

Trükkösen lendül túl a plázastopon az Auchan

auchan (auchan, )
auchan (auchan, )

Kreatív megoldásokat talált a hipermarketeket üzemeltető francia cég az Orbán-kormány ötleteire: konferenciaközpontot, fitnesztermet, lakásokat épít az Auchan ingatlanfejlesztő cége. Mindez a plázastop és a veszteséges gazdálkodás tilalmának legyűrésében is segíthet – írta a hvg.hu.

Remek piaci rést talált a francia multilánc, hogy Budapesten és vidéken lévő, a plázastop miatt parlagon heverő telkeit hasznosítsa és egyben a veszteséges gazdálkodás tilalma mellé is tehessen egy pipát. Azt épít a telkekre, amit aztán jó pénzért értékesíteni is tud.

A francia vállalat ingatlanfejlesztő cége, az Immochan Magyarország Kft. éppen most kapta meg a környezetvédelmi működési engedélyt, hogy a budapesti Szentendrei úti áruháza mellett konferenciaközpontot, fitnesztermet és uszodát is építsen a már megszokott benzinkúton és autómosón túl.

Úgy tűnik, nem egyedülálló kezdeményezésről van szó ennél a budapesti áruháznál. Az Auchan bővíteni szeretné solymári hipermarketjének a területét is a Pilis festői környezetében. Kecskeméten pedig már árulják is azokat a lakásokat, amelyeket szintén saját ingatlanán kezdett építeni a Boróka Park nevű projektcége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik