Gazdaság

Tarolt a Lidl a Magyar Termék Nagydíj versenyén

Összesen hat kategóriában nyerték el a Lidl termékei az idei Magyar Termék Nagydíjat – írta a multilánc közleményében. A rangos szakmai megmérettetés zsűrije egyebek mellett az áruk minőségét, újszerűségét, piacképességét, gazdasági hasznosságát és exporterejét vizsgálta a kiválasztás során.

A cég hangsúlyozta: 2004-es magyarországi piacra lépése óta széles, magas minőségű, ugyanakkor kedvező árú kínálattal áll a hazai vásárlók rendelkezésére. Úgy vélik, e szemléletüknek is köszönhetik, hogy a Magyar Termék Nagydíj 2017 versenyén minden megpályázott kategóriában nyertek.

A szakmai elismerést és az azzal járó védjegyet

  • az Alesto gyümölcsszeletekkel,
  • a Chira gyorsfagyasztott zöldségek termékcsaláddal,
  • a Deluxe mézválogatással,
  • a Pikok Pannonia Téliszalámival,
  • a Tepertős- szilvás papuccsal és
  • a Pikok Pannónia Lángolt kolbásszal érte el a cég.

Az idén huszadik alkalommal kiírt Magyar Termék Nagydíj pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére 2017. szeptember 5-én, a Parlament Felsőházi Termében került sor.

Cégünk számára kiemelten fontosak a hazai értékek, gyártók és termékek. Ezért is indította útjára 2013-ban a „Lidl a magyar beszállítókért” programot, amelynek célja, hogy mind több kiváló minőségű hazai termék jelenhessen meg az áruházlánc polcain. Jól mutatja a program sikerét, hogy mára termékeinek mintegy 60 százalékát hazai beszállítóktól szerzi be az áruházlánc. A most elnyert Magyar Termék Nagydíj pedig kiválóan bizonyítja, hogy ezek a termékek kimagasló minőséget jelentenek a hazai piacon – nyilatkozta a cég vállalati kommunikációs vezetője, Tőzsér Judit.

Magyar Termék Nagydíjas lett a Coop Rally is

A Coop üzletlánc magyar élelmiszer-előállítást a figyelem középpontjába állító, idén tizenkettedik alkalommal megrendezendő Coop Rally programja is kiérdemelte a rangos elismerést. A COOP 2006 óta szervezi meg minden évben a hazai élelmiszergyártás legjobbjait bemutató rendezvénysorozatot, amely a zsűri szerint kitartó szorgalommal népszerűsíti a magyar élelmiszertermékeket. A Parlamentben tartott díjkiosztón Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke vette át díjat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik