Gazdaság

700 millió forintért rendelt új munkaruhákat a MÁV

Nettó 696 millió forintos keretösszeg erejéig készíthet új munkaruhákat a MÁV-nak egy budapesti és egy nyíregyházi vállalkozás – olvastuk a Európai Közbeszerzési Értesítőben.

A tavaly decemberben kiírt pályázatot két közhasznú nonprofit kft. konzorciuma nyerte meg. A budapesti KÉZMŰ Kft. 218 millióért gyárthat többek között esőköpenyeket, télikabátokat, összesen 11 ezer darabot. A nyíregyházi Pro-Team 480 millióért készíthet blúzokat, ingeket, nadrágokat, szoknyákat a MÁV-nak, összesen majdnem 40 ezer darabot. A ruhákat egy év alatt kell elkészíteniük.

A két céggel idén augusztus végén kötöttek szerződést. Ugyanők készíthették nettó 1 milliárdért az új MÁV formaruhákat is, amelyeket tavaly mutattak be a közönségnek egy divatbemutató keretében. A jelenleg használt egyenruhákat tíz éve vezették be, ezért látta a cég időszerűnek a frissítést. Első körben a formaruhákat cserélték le tavaly, most jönnek a munkaruhák, a mostani közbeszerzés is erre vonatkozott.

Mint azt a vasúttársaság sajtóosztályától megtudtuk, az új munkaruhákkal kevésbé találkozhat majd az utazóközönség. Amíg a formaruhákat azok hordják, akik közvetlen kapcsolatba kerülnek az utasokkal (jegyvizsgáló, pénztáros, váltókezelő, mozdonyvezető), addig a munkaruhák viselőinek (raktáros, pályakarbantartó) általában nincs közvetlen kapcsolata velük. A MÁV szerint ugyanakkor az új munkaruhák is modernek, elegáns kivitelűek, megállják helyüket a mai divatban, és megfelelnek a kor követelményeinek.

Divatbemutatót tartott a MÁV
13 év elteltével a vállalat megújítja a munkaruháit.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik