Belföld

A MÁV-nál feltalálták a nyakkendő-rezsicsökkentést

Olcsóbban jut nyakkendőhöz és kendőhöz a MÁV, mivel a lefolytatott közbeszerzés nyertesei utólag csökkentik az árat, írja a keddi Magyar Idők. Tavaly augusztusban tette közzé a MÁV, hogy közel nettó egymilliárd forintért új egyenruhát rendelt a formaruha viselésére kötelezett dolgozóinak.

A kollekcióban zakó, nadrág, szoknya, ing, nyakkendő és kendő, valamint télikabát, átmeneti kabát és esőkabát szerepel. Az első tételeket már tavaly szeptemberben leszállították a MÁV-nak, amely 2018. január 1-jéig az utolsó kollekciót is szeretné kiosztani dolgozóinak. A jelenlegi formaruhát több mint tíz éve vezették be a vasúttársaságnál.

Az új ruha sötétebb mélykék színű lesz, és új, korszerű alapanyagokból készül. A kabátok lélegző és vízálló alapanyagokkal, ragasztott technológiával készülnek, a kosztümök, az ing- és blúzalapanyagok lélegzők, könnyen kezelhetők. A fazonok modernek, elegánsak, a MÁV szerint megállják helyüket a mai divatban, és megfelelnek a kor követelményeinek.

A férfi kalauzok, pénztárosok és forgalmisták nyakkendőit 3150 helyett 2490, a hölgyek kendőit pedig 2790 helyett 1990 forintos nettó áron szállítja a közbeszerzésen nyertes két cég, a Kézmű Fővárosi Kézműipari Közhasznú Nonprofit Kft. és az Erfo Rehabilitációs Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. A lap birtokába került dokumentum szerint a szerződésmódosítást az tette lehetővé, hogy az eladó maga jelezte, a műszaki tartalom változatlanul hagyása mellett lehetősége van a termékek egységárainak mérséklésére.

Kiemelt kép: Fortepan

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik