Gazdaság

Mészáros Lőrinc megvette a nála is gazdagabb vállalkozó, Demján Sándor borászatát

Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)
Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)

Nem áll le az Orbán Viktorhoz közel állóként ismert Mészáros Lőrinc a bevásárlásokkal, a legújabb szerzeménye az ország egyik legmodernebb szőlőfeldolgozója és borászata, a Canter Borház.

A Zoom.hu bukkant rá a cégiratokban, hogy júliusban be is jegyezték a tulajdonváltást, így most az a Búzakalász 66 Felcsút Kft. a Canter Borház 100 százalékos tulajdonosa, amely Mészáros Lőrinc agrárcégének számít.

Ezzel pedig hivatalossá vált mindaz, amiről tavasszal kezdtek el beszélni a balatoni borászati körökben. Már akkor tudomást szerzett a 24.hu arról, hogy Mészáros ott sertepertél Demján Sándor borászatai körül (a másik a Badacsonyi Pincegazdaság). Akkor azonban a Demján-érdekeltségek tagadták, hogy szőlőültetvényt vagy komplett cégeket vett volna meg tőlük Mészáros, csak annyit ismertek el, hogy a Badacsonyi Pincegazdaság két ingatlanját értékesítették a Búzakalász 66 Felcsút Kft.-nek, az üzlet pedig borászati üzemeket nem érintett.

Demján az ország 4. legvagyonosabb emberének számít 160 milliárdos becsült vagyonnal a napi.hu legutóbbi listája szerint, Mészáros pedig a maga 120 milliárd forintosra taksált vagyonával az 5. leggazdagabb magyar.

A mostani bevásárlással már ötre nő a Mészáros-féle cégbirodalomban a borászatok száma. Tavaly kezdte ezen a piacon a terjeszkedést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik