Gazdaság

Átszervezés a Liget-projekt büszkeségének számító pavilonsoron

Három hónap után bezárt egy üzlet a Liget-projekt büszkeségének számító pavilonsoron. A helyiségeket indoklás nélkül adták bérbe egy korábban gazdasági tevékenység nélküli, gyanús cégnek – írta a Népszava.

Az art-shop-ban a lap szerint borsos áron kínáltak művészeti tárgyakat – például 4 ezer forintos bögréket, 20 ezer forintos rongybabákat –, s ezek a jelek szerint nem hozták meg a turisták vásárlókedvét. A nyitvatartási idő egyre rövidült, a múlt héten pedig végleg bezárt az üzlet. Úgy tudják, a bolt helyére a szomszédos kávéház-cukrászdából a fagylaltozót költöztetik át.

Közben az egyik pavilon előtt a régi, lebontott bódésor árukínálatát visszahozva ismét óriás lufikkal, strandcikkekkel, vízipisztolyokkal próbálják fellendíteni a forgalmat. Ez azért meglepő, mert részben épp a Ligethez nem illő kínálatra hivatkozva számolták fel a korábbi üzleteket.

A gyors csőd kínos a Városliget Zrt. számára, hiszen a pavilonsor kiemelt szerepet kapott a park sokszor és sokak által bírált átalakításában, írta a lap.

A Városliget Zrt. a cikk megjelenése után az alábbiakat közölte: a pavilonok üzemeltetéséért felelős WO Europe Kft. összegezte a megnyitás óta felhalmozott tapasztalatokat, és ezek alapján kérelmezte az egyes épületek szolgáltatásainak átszervezését, amit a Városliget Zrt. engedélyezett. A kínálat megváltoztatása és finomhangolása – a bérleti szerződés keretein belül – egyébként teljesen megszokott egy piaci alapon működő kereskedelmi egység vonatkozásában, hiszen a bérbeadó és bérlő érdeke is az, hogy a nyújtott szolgáltatások a lehető legjobban lefedjék a közönség igényeit. Ez nem csőd, hiszen az jogilag és gazdaságilag is fizetésképtelenséget jelentene, ez esetben valamennyi pavilonépület bezárta volna kapuit. Ezzel szemben a másik két üzlet zavartalanul működik, és a kisebb átalakítások elvégzésig ideiglenesen bezárt harmadik pavilon is jövő hét keddtől már várja a vendégeket, immáron fagylaltozóként

Ajánlott videó

Olvasói sztorik