Gazdaság

Új szolgáltatót választhat, aki eddig a Telekomtól vett áramot

Aki nem dönt az új szolgáltatótól, az november elsején a Démászhoz kerül.

Október 31-én megszünteti az áramszolgáltatást a Magyar Telekom. Az ügyfelek ezután szabadon választhatnak maguknak villamosenergia-szolgáltatót, vagy ha nem választanak, a Démász Zrt. biztosítja majd számukra a szolgáltatást – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.

A Telekom megszünteti a lakossági villamosenergia-szolgáltatását
November 1-jétől a Nemzeti Közművekhez tartozó, országosan működő Démász Zrt. egyetemes szolgáltató kész arra, hogy minden érintett lakossági ügyfél villamosenergia-ellátását biztosítsa.

A Magyar Telekom a teendőkről levélben értesíti a több mint 90 ezer érintettet, akik működési engedéllyel rendelkező egyetemes szolgáltatóval vagy villamosenergia-kereskedővel köthetnek egyéni szerződést. Ezt a fogyasztónak kell kezdeményeznie a választott szolgáltatónál 2017. szeptember 30-ig. Az ellátást biztosító szolgáltatók és kereskedők listája a MEKH honlapján (http://www.mekh.hu/villamosenergia-ipari-engedelyesek-listaja) érhető el.

Akik nem az egyéni szerződést választják, azok számára novembertől a Nemzeti Közművek Zrt.-hez tartozó Démász Zrt. biztosíthatja az áramszolgáltatást. A szolgáltatóváltáshoz szükséges információkat (személyes adatok, felhasználási hely adatai) a Magyar Telekom a jogszabályok szerinti egyszerűsített eljárással adhatja a Démász részére.

A Magyar Telekom a villamosenergia-szolgáltatást október 31-én 24 óráig zavartalanul biztosítja, üzletszabályzatának és a fogyasztói szerződésnek megfelelően számláz, majd október 31-i záró dátummal végszámlát állít ki. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik