Gazdaság
Budapest, 2016, december 11.
A Budapesti Közlekedési Központ jegyautomatái a Széll Kálmán téri metróállomás külsõ részén.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Animációmódosításért is fizet a BKK a T-Systemsnek

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2017. 08. 01. 17:05

Ez a tétel közel 1,4 millió forintot kóstál, de mostantól az automatákba is fegyveres őrrel kell kivinni a jegypapírt.
Korábban a témában:

Jegykiadó-automaták leszállítására, üzembe helyezésére és üzemeltetésére szerződött 2013-ban a BKK és a T-Systems, a szerződést módosították a Zoom.hu szerint. A T-Systems 274 820 400 millió forinttal többet kap az eredeti összegnél – jelent meg ez az uniós közbeszerzési értesítőben.

A szerződés több ponton módosult, például az automaták animációja változott, ezért 1,44 millió forint körüli összeget kap a rendszert fejlesztő cég. Megemelték az automaták üzemeltetési költségeit is, darabonként 119 139 forintról 135 401 forintra. A telepítési helyszínek módosulása miatt is kaptak még 33 milliót, hibás jegypapírok cseréjéért pedig 2 milliót.

A jegypapírra sokkal jobban oda kell majd figyelnie az üzemeltetőnek, figyelni kell, hogy a kezelés során csak az arra jogosultak legyenek jelen, de a kiszállítást is fegyveres biztonsági őrrel védett, lezárt rakterű kocsival kell végezni. A furgonokat GPS-jeladóval kell ellátni, a betöltést és kivételt is fokozott biztonsággal kell végezni.

Ha a T-Systems nem tudja utólag bemutatni jegypapír-nyilvántartást vagy ha szelvények, tekercsek eltűnnek, kártérítést kaphat a BKK. Ez összesen 150 millió forint lehet a teljes üzemeltetési időszakban.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A male lioin mates with a female lion at zoo Hagenbeck in Hamburg, Germany, 24 September 2013. Photo:†Angelika Warmuth
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.