Gazdaság
Budapest, 2016, december 11.
A Budapesti Közlekedési Központ jegyautomatái a Széll Kálmán téri metróállomás külsõ részén.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Animációmódosításért is fizet a BKK a T-Systemsnek

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2017. 08. 01. 17:05

Ez a tétel közel 1,4 millió forintot kóstál, de mostantól az automatákba is fegyveres őrrel kell kivinni a jegypapírt.
Korábban a témában:

Jegykiadó-automaták leszállítására, üzembe helyezésére és üzemeltetésére szerződött 2013-ban a BKK és a T-Systems, a szerződést módosították a Zoom.hu szerint. A T-Systems 274 820 400 millió forinttal többet kap az eredeti összegnél – jelent meg ez az uniós közbeszerzési értesítőben.

A szerződés több ponton módosult, például az automaták animációja változott, ezért 1,44 millió forint körüli összeget kap a rendszert fejlesztő cég. Megemelték az automaták üzemeltetési költségeit is, darabonként 119 139 forintról 135 401 forintra. A telepítési helyszínek módosulása miatt is kaptak még 33 milliót, hibás jegypapírok cseréjéért pedig 2 milliót.

A jegypapírra sokkal jobban oda kell majd figyelnie az üzemeltetőnek, figyelni kell, hogy a kezelés során csak az arra jogosultak legyenek jelen, de a kiszállítást is fegyveres biztonsági őrrel védett, lezárt rakterű kocsival kell végezni. A furgonokat GPS-jeladóval kell ellátni, a betöltést és kivételt is fokozott biztonsággal kell végezni.

Ha a T-Systems nem tudja utólag bemutatni jegypapír-nyilvántartást vagy ha szelvények, tekercsek eltűnnek, kártérítést kaphat a BKK. Ez összesen 150 millió forint lehet a teljes üzemeltetési időszakban.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 06:  Supreme Court nominee Judge Brett Kavanaugh organizes his desk before testifying to the Senate Judiciary Committee on the third day of his Supreme Court confirmation hearing in the Hart Senate Office Building on Capitol Hill September 6, 2018 in Washington, DC. Kavanaugh was nominated by President Donald Trump to fill the vacancy on the court left by retiring Associate Justice Anthony Kennedy.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.