Gazdaság

52 millióba került CeeLo Green beugrása a vizes vb-megnyitóra

Az utolsó pillanatban kellett sztárfellépőt keresniük a szervezőknek.

52,4 millió forinttal került többe az adófizetőknek a vizes világbajnokság nyitórendezvénye amiatt, hogy az utolsó pillanatban kellett sztárfellépőt keresniük a szervezőknek – erről az mfor.hu ír. A portál hangsúlyozza: többletköltségről van szó, az összeg nem Cee Lo Green gázsiját jelenti.

A közbeszerzési hatóság oldalára került fel az a június 15-i keltezésű szerződésmódosítás, amiből ez kiderül. Ez azonban a nyitó- és zárórendezvény drágulásának csak egy eleme, a dokumentum szerint a Müpának több váratlan feladatot is meg kellett oldania, aminek eredményeként nettó 2,2 milliárd forintba került a néhány órás műsor.

A módosítás oka, hogy az eredetileg tervezett Várkert Bazári helyszín helyett végül a Duna bal partján rendezték a nyitóeseményt. A víziközlekedési hatóság írta elő, hogy a nemzetközi hajózó útvonal biztosítása érdekében és a Red Bull Air Race-re való tekintettel a Duna bal partjára telepítsék a színpadi létesítményt. Ez nettó 199,7 millió forint költségnövekedést eredményezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik