Gazdaság

Albérletroham Szegeden: „A szart is kiveszik őrült áron”

Aki megteheti, két-háromszobás lakást vesz a gyerekének, és kiadják a többi szobát.

Az egyetemvárosnak számító Szegeden már azelőtt felpörgött az albérletpiac, hogy kihirdették a ponthatárokat. A Délmagyarország által megkérdezett ingatlanos a hét közepén azt mondta: nem tud semmit mutatni, kiadtak mindent. „A szart is kiveszik ilyenkor őrült áron” – vázolta a helyzetet.

A városban havi 90 ezer forint az átlagos albérletár, ebben még nincs benne a rezsi. Korábban az országos helyzetről már beszámoltunk – Pécsen 82, Győrben 99, Debrecenben 84, Miskolcon 68 ezer forint volt az átlagos albérletár július közepén.

Az egyetemisták közül, akinek a szülei megtehetik, megvesznek egy 2-3 szobás lakást. A legnagyobba beköltözik a gyerek, a többi szobát kiadják.

Az egyik ingatlaniroda munkatársa szerint július közepétől augusztus közepéig nyomják meg az albérletárakat az ingatlantulajdonosok, de 150 ezer forint felett csak a külföldi, arab országokból érkező hallgatóknak tudnak lakást kiadni. Legtöbben a nappali plusz két szobás lakásokat keresik, mert ott meg tudják osztani a költségeket a fiatalok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik