Gazdaság

A MÁV rendszerét is meghekkelték, a MÁV megköszönte

Nemcsak a BKK rendszerét hekkelték meg az utóbbi egy évben. A MÁV azonban gyökeresen eltérően kezelte a problémát.

Miközben épp most derítettük ki, hogy a BKK e-jegyes rendszeréből simán hozzáférhettek illetéktelenek az adatainkhoz, miközben a fővárosi közlekedési cég pökhendi nyilatkozatokkal zúdított népharagot magára, a MÁV fű alatt megoldott egy hasonló problémát. A Magyar Nemzet ír arról, hogy a vasúttársaság elektronikus jegyrendszerét is meghekkelték, a MÁV azonban máshogy kezelte a kérdést.

Tavaly ősszel etikus hekkerek cibálták meg a MÁV e-ticket rendszerét, a MÁV pedig közölte a Nemzettel: “jelzést megköszönték, a hibát pedig javították“. A hibát nem részletezte a MÁV. Mindez azért érdekes, mert miután egy 18 éves srác 50 forintért vett bérletet a BKK számára a T-Systems Magyarország által sebtiben összetákolt rendszeren, majd szólt a cégnek jóhiszeműen, egyből repült ellene a feljelentés,

ráadásul éjjel szálltak ki hozzá a rendőrök és vitték be őt az őrsre.

A MÁV a T-Systemsszel szemben nem tett feljelenést. Az ő rendszerüket a MÁV Informatika Zrt. fejlesztette le. Közben kdierült, a srác már feltörte korábban a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. oldalait is, így ingyen vonatjegyet és meg nem nevezett anyagi előnyöket szerzett. A mostani eljárás miatt elnézést kért már a BKK és a T-Systems is, a fiú mellett pedig tüntetést tartottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik