Gazdaság

Megint silányságot mér a Nébih

Újabb vizsgálatot indított a Nébih, ezúttal a nyári szezonális termékek minőségét hasonlítják össze a szakemberek a Nyugaton vett mintákkal, derül ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Magyar Időknek adott interjújából.

Az ellenőrök összesen 30-35 élelmiszerpárt, köztük üdítőket, alkoholos italokat, söröket, grillezéshez kapcsolódó termékeket, szószokat, salátaönteteket, friss importzöldséget és -gyümölcsöket, valamint jégkrémeket vizsgálnak.

Az eredményekre már nem kell sokáig várni, egy-két héten belül kiderülhet, van-e különbség a felsorolt termékek minősége között itthon és a nyugati országokban

– mondta a tárcavezető.

Arra a kérdésre, hogy Magyarország eltérő összetétel esetén kötelező jelölést ír-e elő a gyártóknak, Fazekas azt a választ adta, hogy több megoldáson gondolkodnak.

A jogszabályalkotással megvárjuk Brüsszel döntését, ha dönt egyáltalán. Ehhez képest fogjuk a saját előírásainkat megalkotni. Ahogyan más területeken sem tűrjük a visszaéléseket, garantálhatom, hogy a magyar előírások kellően szigorúak lesznek ahhoz, hogy rend legyen az élelmiszerpiacon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik