Gazdaság

E helyen e-jegyet vehetsz Pestre

Forradalmi nap ez a BKK életében, most már okostelefonra is lehet jegyet vagy bérletet venni Budapesten. Figyelem! Minden nap frissíteni kell majd!

Elindult a BKK online jegyrendszere csütörtök délben – közölte a közlekedési cég. Először még csak teljes árú és tanuló, félhavi és havi Budapest-bérletek, 24, 72 órás és hetijegy vásárlására lesz lehetőség, később bővítik a palettát.

Aki itt akar jegyet/bérletet venni, annak először regisztrálnia kell valamely személyi okmányával. Ezután lehet kiválasztani a jegytípust és az érvényességet, majd fizetni bankkártyával. Ide kattintson a webshopért.

Ahhoz, hogy az ellenőrnek a mobilunkon megmutassuk az ellenőrnek a jegyünket vagy bérletünket, minden nap frissíteni kell majd az appot. Persze ellenőrzéskor az is kell, hogy a regisztrált okmány is nálunk legyen. Papíralapú jegyet tehát így nem is kapunk, sőt a számla se papíron érkezik. Az ellenőrök a kapott QR-kódot olvassák majd le és összevetik a bemutatott okmánnyal. Első ajtós buszoknál, metrón, hajón felszállás előtt kell bemutatni a tiketet.

Másnak is tudunk majd jegyet vagy bérletet venni, ha az illető regisztrálva van a rendszerben. Ez a BKK szerint a szülők dolgát egyszerűsíti, hogy jegyet vegyenek a lurkónak. A BKK azt ígéri, figyeli a tapasztalatokat szeptemberig, majd tovább fejleszti a rendszert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik