Gazdaság

Szakításközeli állapot a Mol és a jégkorongszövetség között

Évi 150-200 millió forint ugorhat, miután a legnagyobb magyar állami cég, egyben a jégkorong fő szponzora belengette, hogy véget vetne az együttműködésnek.

Áll a bál a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) háza táján a 24.hu információi szerint, ugyanis a Mol, mint főszponzor, bedobta, hogy véget vethet az együttműködésnek.

A legnagyobb – részben – állami vállalatnak is számító Mol mostanáig háromszorosan is szorosra fűzte kapcsolatát a jégkoronggal.

  • egyrészt névadó szponzora a magyar bázisú jégkorongbajnokságnak (Mol Liga, ahol hat magyar csapat mellett két román és egy osztrák klub verseng), az együttműködés, mint a cég lapunknak küldött válaszából kiderül, csaknem egy évtizedre tekint vissza
  • emellett a Magyar Jégkorong Szövetségnek is szerződéses partnere a Mol
  • valamint a felnőtt és az utánpótlás válogatottat is támogatja.

Nem kis pénzzel dotálja a hazai jégkorongot az óriásvállalat. Forrásaink a társaságiadó-támogatáson és szponzorszerződésen keresztül évente 150-200 millió forintra teszik ennek összegét.

És most, úgy tudjuk, komolyan fontolóra vette a Mol, hogy leállítja az apanázst. Értesüléseink szerint ezt a Mol részéről tudatták Such Györggyel, az MJSZ elnökével.

Fotó: MJSZ/Mudra László

Megkérdeztük mindkét felet az információinkról, azonban tagadás, cáfolat helyett kitérő választ adtak. A cég azt közölte, hogy

felelős vállalatként a Mol minden szezon előtt újratárgyalja a Mol Liga támogatásának rendszerét. Mivel a tárgyalások folyamatban vannak, a részletekről még nem tudunk beszámolni.

A szezon amúgy ősszel kezdődik.

Az MJSZ is szűkszavú volt:

A Magyar Jégkorong Szövetség jelenleg is érvényes szerződéssel partnere a Molnak, amely a válogatott főszponzora, a Liga 2017/18-as szponzorációjáról pedig folyamatban vannak a tárgyalások a felek között. Amint ezek lezárulnak, tájékoztatni fogjuk a közvéleményt.

A szponzorációs és a tao-támogatás összegét sem kötötte egyik fél sem az orrunkra.

Hogy mi okozta a szakítás közeli állapotot, hivatalos információ híján nem tudjuk biztosan, de forrásaink szerint köze lehet ehhez, hogy a tavaly nyáron felállt új elnökség tevékenysége nem felel meg a Mol elképzeléseinek. Más forrásunk úgy értelmezi a fejleményeket, hogy mindez a Mol tárgyalástechnikájának része, aminek persze lehet szakítás a vége, de az is előfordulhat, hogy megállapodnak a folytatásról.

Mindenesetre a harmonikus együttműködés legalábbis megbicsaklani látszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik