Gazdaság

Mészáros és Matolcsy lehet az új Csányi

Mesterházy Attila lát arra esélyt, hogy a "felhizlalt” MKB legyen az OTP kihívója

A szocialista politikus a Hír Tv-ben zagyvának, összefüggéstelennek nevezte azt a választ, amit az MKB tulajdonosváltására vonatkozó kérdésére kapott a jegybank elnökétől. Mesterházy Attila a parlamentben úgy fogalmazott, a bank a Fideszé lett,

ellopták tulajdonképpen a bankot, és most két strómanon keresztül két tulajdonosa van, az egyik Orbán Viktor, ő ugye a Mészáros Lőrincen keresztül, a másik pedig Matolcsy György, aki a rokonain és a haverjain keresztül tulajdonolja ezt a bankot.

Azért Matolcsyt kérdezte, mert az ő felügyeletére volt bízva a pénzintézet, ő vezényelte le az egész folyamatot. Az ellenzéki politikus emlékeztetett, 32 milliárd forintnyi pénzt pumpáltak az MKB-be, amit az EU úgy ítélt meg, hogy állami támogatás.

Közben Matolcsy büszke volt, hogy profitot termel a bank, ami nem csoda, hiszen az összes nem teljesítő hitelt kiszervezték, ráadásul a hátszél odatereli a szerződéses partnereket – tette hozzá Mesterházy, aki szerint az egész arról szól, hogy a Fidesznek kellett egy bank.

Az a kérdés, itt megállnak-e, hiszen a piaci pletykák szerint a TakarékBankot, a Gránit Bankot vagy más bankot is megvenne az MKB, hogy létrejöjjön egy, az OTP-nél is nagyobb pénzintézet, és a már ismert logika alapján a politikus ezeket a híreszteléseket nem tartja elképzelhetetlennek.

Az is lehet, hogy Mészáros lesz az új Csányi, úgy mondanám, hogy Mészáros plusz Matolcsy, a két m-betűs, csak ez nem csokigolyó, de édesek, legalábbis a fideszeseknek és a miniszterelnöknek egészen biztosan.

A saját bank jól jön a titkolózáshoz. Saját maguknak, nem piaci alapon tudják finanszírozni saját üzleteiket, ráadásul a sajtónak sem kell nyilvánosságára hozni, hogy mi zajlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik