Gazdaság

Megújult a budapesti Hilton szálloda – képekkel

Három részletben, összesen 10 milliárd forintból újítják meg a Budai Várban található Hilton Budapest szálloda belső tereit – olvasható hotelt üzemeltető Danubius Zrt. közleményében.

A beruházás első ütemében kialakították többek között a vendégcsoportok érkezését segítő fogadóteret és a Budai Várhegy sziklájába süllyesztett panorámaliftet. A második ütem befejeztével a szállodakapacitás kétharmada kapott szebb formát. Ezek együtt 6,5 milliárdba kerültek.

A rekonstrukciók ezt követően is folytatódnak, a következő ütemben a fennmaradó 99 szobát fogják korszerűsíteni. A Hilton negyven éve nyitotta meg kapuit, legutóbb Magyarország legjobb ötcsillagos konferenciaszállodájának választották meg. Budapesten dübörög a turizmus, és üres szobát is alig lehet találni a városban, mondta Kovács Balázs, a Danubius vezérigazgatója.

Eddig összesen mintegy 6,5 milliárd forintot fordított a Danubius a Hilton Budapest, a Danubius Hotel Helia és a Radisson Blu Béke Hotel szállodák korszerűsítésére, írta korábban az MTI. A rekonstrukció keretében a szállodák szobái és rendezvényközpontjai, valamint egyéb vendégterek újultak meg. A szállodák bevételeinek egyre nagyobb hányadát adják a konferenciaturizmusból, illetve az üzleti céllal érkező vendégek kiszolgálásából származó bevételek.

A Danubius 23 saját tulajdonú szállodát, több mint 5500 szobát üzemeltet. Többségi tulajdonosa és üzemeltetője további 8 csehországi, 12 szlovákiai és 3 romániai szállodának.

(Fotók: Danubius)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik