Gazdaság

A Miniszterelnökségnek nem volt méltó helyisége, egy napra 900 ezerért béreltek

várkert bazár (Array)
várkert bazár (Array)

Kiderült, miért és mire költött egyetlen napra 900 ezer forintot a Miniszterelnökség. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Lázár János tárcája friss közzétételi listáján szerepeltette a meglepő adatot, innen értesültünk arról is, hogy a minisztérium napi (!) 280 ezer forintért bérel irodákat.

Kérdéseinket elküldtük a Miniszterelnökségnek, válaszuk szerint a 900 ezer forintot a Várkert Bazár több helyiségének bérletére adták ki. Mint írták,

a Miniszterelnökség a Várkert Bazár elnevezésű ingatlan több helyiségét – így pl.: multifunkcionális terem a hozzá tartozó további terekkel (hinterland, pincehelyiség, öltözők, ruhatár, aula, regisztrációs terem, stb.) – vette bérbe, a 2017. március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából átadásra kerülő Magyar Érdemrend tisztikeresztje, Magyar Érdemrend lovagkeresztje, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt, Batthyány Lajos-díj, Ybl Miklós-díj, Magyary Zoltán-díj, Forster Gyula-díj, Schönvisner István-díj, valamint a miniszteri elismerő oklevelek ünnepélyes átadása céljából.

A bérleti szerződés megkötését az indokolta, hogy a Miniszterelnökség saját használatában álló épületeiben  az alkalomhoz illő és ahhoz megfelelő méretű üres helyiség nem állt rendelkezésre. Az eseményre érkező mintegy hatvan díjazott – akik közül sokan egy élet munkájával érdemelték ki a magas rangú állami vagy szakmai elismerést – és családtagjaik megfelelő fogadása szükségessé tette egy erre méreteiben és adottságaiban is alkalmas terem lefoglalását. A bérleti díj tartalmazta a bérlethez kapcsolódó, a rendezvény megszervezéséhez szükséges berendezések és szolgáltatások díját is.

Nagyon úgy tűnik, hogy a nem is olyan távoli jövőben már lesz méltó helyiség, a tárca Várba költöztetése ugyanis újabb 170 millió forintot emészt fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik