Gazdaság

Hétszáz robot segíti majd a munkát az új Audi-gyárban Győrben

audi-gyar(960x640)(1).jpg (audi-gyár, audi)
audi-gyar(960x640)(1).jpg (audi-gyár, audi)

Peter Kössler, az Audi Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke győri sajtótájékoztatóján kedden bejelentette: két hét múlva kezdődik az elektromotorok és az új járműmodell, a Q3-as egyes elemeinek gyártása Győrben. A sorozatgyártás pedig jövőre, illetve a Q4-es típusé 2019-ben kezdődhet el.

Az elnök hangsúlyozta, hogy a teljes hajtástechnika az Audi első akkumulátoros autóihoz Magyarországról kerül ki a jövőben.

Az új típusok karosszériaelemei egy 80 ezer négyzetméter alapterületű új csarnokban készülnek, ahol 700 robot segíti majd a munkát. Továbbá bővült a vállalat szerszámgyára és a felsőoktatási rendszere is – ismertette.

A magyar autóipar termelési értéke tavaly rekordösszegre, 7874 milliárd forintra nőtt, az Audi konszern legújabb beruházásai pedig hozzájárulnak a termelés további növekedéshez – emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A miniszter elmondta, 10 milliárd forint értékű beruházást biztosított az Audi ahhoz, hogy 1000 szakembert képezzenek ki az elektromotorok gördülékeny gyártásához. Az új karosszériaüzem pedig több mint 100 milliárd forintos fejlesztést jelent a cég részéről.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik