Gazdaság

Annyira bírságolták meg Matolcsyék Mészáros Lőrinc egyik cégét, amennyit 10-12 perc alatt keres Mészáros

2 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a tájékoztatási kötelezettségük megsértése miatt az Opimus Group Nyrt.-vel szemben a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank mint felügyeleti szerv, és figyelmeztetésben is részesítette az MNB a céget – írja a hvg.hu.

Ez a büntetést a mellényzsebéből ki tudná fizetni Mészáros Lőrinc. Ugyanis egyetlen év alatt, tavaly 100 milliárd forinttal nőtt a felcsúti polgármesternek-vállalkozónak-Orbán Viktor jó barátjának a becsült vagyona. Vagyis percenként körülbelül 180 ezer forinttal. A Mészáros-érdekeltségnek számító cégre most kirótt büntetés így 10-12 percnyi vagyonnövekedésnek felel meg.

A portál egy kicsit bővebben azt is írja, hogy megbírságolta a felügyelet a felcsúti polgármester érdekkörébe tartozó Opimus Nyrt.-t, amiért nem tett közzé információkat arról, hogyan cseréltek gazdát a részvények. Az MNB-eljárás során viszont váratlanul feltűnt egy eddig ismeretlen, Seychelle-szigeteken bejegyzett cég, amely szintén milliós bírságot kapott. Csak Matolcsyék úgy tették közzé a határozatokat, hogy abból nem derül ki, mi történt pontosan.

A tőzsdén jegyzett Opimus márciusban jelentette be, amit már jó ideje lehetett sejteni, vagyis hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik. Mészáros csaknem 17 százalékos részesedést szerzett a cégben közvetlenül, míg másik két, a szintén az érdekeltségbe tartozó cégen keresztül további bő 22 százalékos tulajdonhányad felett is kontrollal bír.

A részleteket elolvashatják itt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik