Gazdaság
AppleMark

8200 forintot kér az MTVA, hogy válaszoljon egy kérdésre

24.hu
24.hu

2017. 05. 17. 14:40

A munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár, hogy elárulják, szerződésben állnak-e Giró-Szász András cégével és hány rádiót látnak el MTI-hírekkel.
Korábban a témában:

8200 forintot kér a Hír TV-től az állami média azért, hogy elárulják, jelenleg szerződésben állnak-e Giró-Szász András volt államtitkár és kormányszóvivő cégével, és ha nem, akkor ki készíti az MTI anyagaiból összeállított hírblokkokat, amelyeket rádiók számára értékesítenek. Emellett azt is meg akarták tudni az MTVA-tól, hogy hány rádiót látnak el MTI-hírekkel.

Az MTVA sajtóosztálya szerint 31 ezer forint lenne a teljes költségtérítés, de a törvényi rendelkezések miatt ennél kevesebbet kérhetnek az adatokért. Az infotörvény szerint akkor szabható ki költségtérítés, ha a kért adatok összeállításához szükséges munkaerő-ráfordítás időtartama meghaladja a négy munkaórát.

Tavaly derült ki, hogy az állami média szerződésben áll a Giró-Szász féle Strategopolis Kft-vel, amelynek lényege, hogy a cégnek hozzáférést adnak az MTI híranyagaihoz és az MTVA archívumához, aminek felhasználásával hírblokkokat készítenek és azokat rádióknak értékesítik. Az MTVA tavalyi tájékoztatása szerint ezeket a hírblokkokat 31 médiaszolgáltató 49 frekvencián sugározta.

A Hír TV-nek küldött tájékoztatásban arra hivatkoznak, hogy az adatigénylés teljesítése „az MTVA alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár”.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Young man at the psychotherapist, lying on couch, emotionally speaking, discussing with psychotherapist his problems, practitioner making some notes. Horizontal photo banner for website header design
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.