Gazdaság
Debrecen, 2016. május 18.
A kényszerbetelepítés elleni népszavazáson való részvételre felhívó óriásplakát Debrecenben, a Bartók Béla úton 2016. május 18-án. Kampányt indított május 13-án a magyar kormány, hogy minél többen vegyenek részt a kényszerbetelepítés elleni népszavazáson. A kampány fõ üzenete: "Üzenjünk Brüsszelnek, hogy õk is megértsék!"  "Elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság 78 millió forintos fejenkénti büntetéssel fenyegetõzik arra az esetre, ha a tagországok nem fogadják el a kényszerbetelepítést. Eközben egy magyar emberre 1 millió forint uniós támogatás jut. Brüsszelt meg kell állítani" - olvasható a kormány május 13-án írt Facebook-posztjában.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A Borsodnak megítélt 3698 milliárd forintból 2404 milliárd Budapestre folyt

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2017. 05. 12. 09:07

Korábban a témában:

Az Index vette észre azt a tanulmányt, amelyet a Miniszterelnökség rendelt a Hétfa Kutatóintézettől. A kutatók dolga az volt, hogy  kielemezzé az EU-s pályázatok keresleti és kínálati hatásait, ehhez pedig megkapták a Miniszterelnökségtől a 2008-2015 időszakra vonatkozó kifizetések, számlák adatait.

Elemzésükből kiderült, hogy 2007-2013 között az uniós források 53,7 százalékát Borsod-megyei cégek nyerték el, de csak a pénz töredéke maradt Borsodban. A teljes megítált összegből, 6888 ezer milliárd forintból nagy szelet, 3698 milliárd jutott a hátrányos helyzetű megyébe bejegyzett cégeknek.

A Hétfa táblázataiból kiderül, hogy a borsodi cégek a kapott források 65 százalékát budapesti beruházásokon költötték el, vagyis a 3698 milliárd forintos összegből 2404 milliárd Budapesten változott fejlesztéssé, míg BAZ megyében csak 134 milliárdot költöttek el a cégek – írja a cikk.

A Portfolio cikke szerint viszont arról van szó, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe a kedvező iparűzési adó miatt sok céget jelentettek be, ezek azonban sosem működtek ott.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.