Gazdaság

Bárcsak kezdődne már: ma 873,5 millióval drágult a vizes-vb

Két napja írtunk arról, hogy újabb egy milliárddal drágult a vizes-vb, de hát nincs ebben már semmi meglepő, ahogy abba se, hogy

ma megint drágult. 

Az Átlátszó bukkant rá arra, hogy az EU-s közbeszerzési értesítő május 11-i számában két szerződés jelent meg a vizes vb-vel kapcsolatban, ezek együttes értéke 873,5 millió forint. Mindkét eljárást hirdetmény nélküli tárgyalásos formában bonyolították le a rendkívüli sürgősségre hivatkozva.

A kikötői úszóművek nettó 495 millió forintba kerülnek.

Lesz egy a Vigadó téren, és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodánál, kettő a margitszigeti Fina Marketnél, és négy a Duna Arénánál. A vizes vb-t szervező Bp2017 Kft. tenderét három ajánlattevő közül az állami tulajdonú MAHART – PassNave Kft. nyerte.

A vízi személyszállítási szolgáltatás nettó 378,5 millió forintba fáj, a Vigadó, Duna Aréna, Müpa közötti útvonalakon többféle hajóval viszik majd a vizes vb látogatóit, három ajánlattevő közül ezt a megbízást is a MAHART – PassNave Kft. kapta.

A nyilvánosságra hozott szerződések összköltsége jelenleg nettó 96,9 milliárd forint.

Emlékeztetőül: amikor elvállaltuk a vb-t, 25 milliárd forintra becsülték a költségeket. Decemberben már 43,36 milliárd forintnál jártak. A július második felében zajló sporteseményre 350 ezer látogatót várnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik