Belföld

Röpködnek a százmilliók a vizes-vb-re, átléptük a 95 milliárdot

A vizes-vb szervezői most hajók és úszóművek beszerzésére összesen nettó 873,5 millió forintért szerződtek – szúrta ki az mfor.hu a közbeszerzési hatóság oldalán. A tetemes összeg két szerződés összértéke, mindkettőt hirdetmény nélküli eljárásban ítélték oda – mint a világverseny esetében mindig.

Az egyik szerződés “vízi személyszállítási szolgáltatás” biztosításáról szól: a MAHART 14 hajót biztosít a világbajnokság idejére. Ezek közül 8 hagyományos hajó a Vigadótól és a Müpától szállít majd embereket a Duna Arénához, 3 VIP hajó pedig csak a Vigadó és a Dagály között közlekedik majd. A MAHART beüzemel két gyorsjáratú hajót is, minimum 54 fős befogadó képességgel.

Az mfor.hu cikke szerint lesz egy igazán nagy VIP hajó is, a szerződés megnevezése szerint “Nagy Rendezvényre”, melybe már 250 főnek kell beleférnie. Ez a Müpa és a Dagály között közlekedik majd. A hajós beszerzésekre nettó 378,5 millió forintot kap a MAHART, tehát napi 22,3 millió forintból megy majd a hajóztatás a rendezvényen.

A másik szerződésben kikötői úszóművek és bejáróhidak beszerzését vállalták el, nettó 495 millió forintért. Ezeket a kivitelezőnek június 1-ig kell kitelepítenie: a Vigadó térre egy, a margitszigeti vizes-vb Fina Market bazárához kettő, a Duna Arénához négy, a Hajós Alfréd uszodához pedig egy ilyen úszómű kerül – derül ki a cikkből. A portál kalkulációi szerint az új beszerzésekkel 95,1 milliárd forintnál járnak a vizes-vb költségei.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik