Gazdaság

Katasztrófa: húsdarálékot, zsírt, vért és fekáliát engednek a Szamosba

Az Együtt környezetvédelmi szakpolitikusa, Baranyi Krisztina beszél a Szamos folyó természeti katasztrófájáról a helyszínen készített videójában, valamint bemutatja a szennyezés valószínű okát, egy a határ túloldalán található húskombinátot is, ahonnan húsdarálékot, zsírt, vért és fekáliát engednek a folyóba. Az üzem egyébként egy szegény telep közepére épült, van ahol a házaktól fél, egy méter van csak.

A hatalmas húskombinátból egy hosszú csövön keresztül vezetik el a folyóba a szennyező anyagokat, amely hol a föld felett, hol alatta fut. A kivezető nyílásnál elviselhetetlen a bűz – a helyiek attól lejjebb már nem is mernek fürdeni a folyóban, és a horgászok szerint hal sem igen van már ott, mert kipusztultak.

A helyszínen vízmintákat is vett Baranyi Krisztina. Először csak habos, sárgás színű anyag folyt a csőből, elég nagy nyomással, később azonban vérszínűre váltott.

Mitől halott a Szamos?

Vigyázat, ez a videó alkalmas lehet a nyugalom megzavarására azok számára, akik szeretik és óvják a természetet!Megtaláltam a Tiszát terhelő óriási mértékű szennyvízterhelés egyik fő forrását, innen jön a szar, a zsír, az állati darálék, a vér a Szőke folyóbaOsszátok meg!

Közzétette: Baranyi Krisztina – 2017. május 6.

A szennyezés több mint négy éve érinti a felső Tisza vidékét, de a hatóságok a politikus szerint nemigen foglalkoznak vele. „Tavaly például száz méter hosszan a Tisza teljes szélességében szar és zsír borította a felszínt” – emlékeztetett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik