Gazdaság

Felszámolják Nógrád megye legnagyobb foglalkoztatóját

Elrendelte a bíróság a Palóc Nagykereskedelmi Kft. felszámolását, a Balassagyarmati Törvényszék végzését a Cégközlöny tette közzé csütörtök este; a salgótarjáni székhelyű cég Nógrád megye legnagyobb munkáltatója volt, felszámolása eredménytelenül zárult csődeljárás után kezdődik meg.

A végzésben felhívják mindazokat, akik az adóssal szemben fennálló ismert követeléseiket – kivéve a  csődeljárásban már bejelentett és nyilvántartásba vett követeléseket – a felszámolás során hitelezőként érvényesíteni kívánják, hogy a végzés közzétételétől számított 40 napon belül jelentsék be azokat a felszámolónak.

A bíróság által kirendelt felszámoló a budapesti székhelyű Green Adviser Kft., a felszámolóbiztos Marjasné Endrédi Zsuzsanna Éva.

A végzés tartalmazza, hogy a felszámoló csak azt a bejelentést veszi nyilvántartásba, amely után a hitelező a követelés tőkeösszegének egy százalékát, de legalább 5 ezer és legfeljebb 200 ezer forintot 40 napon belül befizet a végzésben megjelölt számlára.

A Balassagyarmati Törvényszék április 4-én szüntette meg a salgótarjáni Palóc Nagykereskedelmi Kft. kérelmére elrendelt csődeljárást, mivel az adós és a hitelezők között nem jött létre egyezség. A felszámolást a végzés jogerőre emelkedését követően rendelte el. A kft. 403 hitelezőnek tartozik.A Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél 2016. szeptember 23-án rendelték el a csődeljárást.
A cég a csődeljárás előtt Nógrád megye legnagyobb munkáltatója volt, 1300 embert alkalmazott. A CBA korábbi franchise-partnereként és regionális központjaként 86 boltot üzemeltetett a térségben, de a CBA Kereskedelmi Kft. tavaly szeptember közepén kizárta hálózatából a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t.

Az elmúlt három évet veszteséggel zárta a társaság, a vonatkozó törvény értelmében pedig 2017. január 1-je után be kell zárni azokat a kereskedelmi hálózatokat, amelyeknek két egymást követő üzleti évben a nettó árbevétele eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív.

A kft. boltjainak döntő többsége bérlemény, mintegy húsz saját tulajdonú üzlettel rendelkezik. Az egykori 86 üzlet közül már egy sem tart nyitva, az alkalmazottak létszáma 1300-ról száz körülire csökkent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik