Gazdaság

Hét éve nem működnek a liftek az uniós milliárdokból felújított vasútállomáson

Pilis vasútállomást 5,1 milliárd forintért, uniós pénzből újították fel. Bő hét éve történt mindez. Két liftet is kialakítottak, de hiába, azóta egyetlen percig sem üzemeltek, pedig a babakocsisok, mozgássérültek, nehezen mozgóknak nagy segítség lettek volna. A 444.hu felidézi a küzdelmes hét évet:

a liftek előbb nem kapták meg a használatbavételi engedélyt, öt év múlva aztán végül igen, majd megállapították, hogy addigra annyira leromlott a felvonók állapota, hogy már nem lehet üzembe helyezni őket, aztán újabb állapotfelmérést rendelt meg a MÁV, majd szerződést kötöttek ugyanazzal a céggel, amelyik 2009-ben megépítette a lifteket.

A MÁV sem törte magát össze a jelek szerint, hogy megoldást találjon, ugyanis sokszor azzal verték vissza a soha nem használt liftekre vonatkozó érdeklődéseket, hogy

a lift üzemeltetésére nincs személyzeti, emberi és technikai megoldásuk.

Ám most újra felcsillant a remény. Fónagy János államtitkár nemrég jelezte is, a liftek beüzemelésének véghatárideje 2017. március 20.

És akkor megint közbeszólt az élet.

Ja, hogy azóta sem működnek a liftek, ezt a portál egyik olvasója le is fényképezte.

Nade, van újabb magyarázat. A MÁV a kivitelező céggel takarózik. A vasúttársaság szerint a kivitelező cég, a Nyír-Lift Kft-től kapott tájékoztatás alapján közölték ők korábban, hogy március végén már működni fognak a liftek. Most a cég tíz hét haladékot kért, mert külföldről tud beszerezni szükséges alkatrészeket. (Talán ez meglepetés volt a cégnek, hogy csak most döbbentek rá.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik