Gazdaság

Már ezrek álltak be az LMP Paks-ellenes aláírásgyűjtése mögé

Már több ezren jelentkeztek az LMP népszavazási előregisztrációján, azaz jelezték, hogy valamilyen módon bekapcsolódnának a népszavazási aláírásgyűjtésbe, amint a Nemzeti Választási Bizottság a paksi bővítés ügyében valamelyik felvetésnek zöld utat ad – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az előregisztrációban részt vevők négy lehetőség közül választhatnak: vállalhatják, hogy – ha lesz hitelesített kérdés – aláírják az aláírásgyűjtő ívet, esetleg társadalmi gyűjtésben részt is vesznek a folyamatban, a harmadik lehetőség, hogy aktivistaként kapcsolódnak be a kezdeményezésbe, illetve a jelentkezők akár pénzadománnyal is segíthetik a munkát.

Szél Bernadett szerdán a parlamentben azt mondta: nem adják fel a paksi bővítésről szóló népszavazási kezdeményezésüket. Bár a Nemzeti Választási Bizottság a múlt héten elutasította az LMP öt, a paksi bővítéssel és az atomenergia használatával kapcsolatos népszavazási kérdését, további hat kérdést nyújtottak be ebben a témában. Hangsúlyozta:

hosszú jogi csatára készülnek, mert tudják, hogy a kormány mindent megtesz, hogy keresztbefeküdjön a népszavazásnak.

Szerinte az NVB “pofátlan és átlátszó” érvekkel utasította vissza az LMP kérdéseit, többek között azzal, hogy a paksi bővítés ügye túl bonyolult ahhoz, hogy a választópolgárok dönthessenek róla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik