Gazdaság

Megvan, hol ellenőriz tutira a héten a NAV

Megjelent az adóhatóság weboldalán az új ADÓtraffipax. Íme, hol ellenőriznek a héten:

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 20-tól 24-ig fokozottan ellenőrzik Fejér megye területén a személyszállítási szolgáltatást végzőket. Az ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítanak a nyugta-, számlaadási kötelezettség teljesítésére.

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív ellenőrzési osztály adóellenőrei március 20-tól – 24- ig tartó időszakban Veszprém Megye egész területén kiemelten ellenőrzik a 2017. 01. 01-től online pénztárgép használatára kötelezett új adózói kört. A online pénztárgép  jogszerű használatával kapcsolatos  és a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítésének vizsgálatán túl  sor kerülhet  az alkalmazottak adóhatósághoz történő bejelentésének szabályszerűségének ellenőrzésére is.

Az érintett adózói kör: gépjármű- javítás,karbantartás, gépjárműalkatrész-kiskereskedelem, motorkerékpár, alkatrész kereskedelem, javítás.

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 22-től – 24-ig az illetékes fővárosi nagyobb piacokon – kiemelten a Lehel piacon – fokozottan ellenőrzi a bizonylatadási kötelezettség teljesítését, valamint az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését.

Zala megyében a NAV munkatársai március 20-ától egy héten keresztül fokozottan ellenőrzik a mezőgazdasági termékek értékesítését üzletekben, faiskoláknál, telephelyeken.  A revizorok elsősorban a bizonylatadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják.

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív adóellenőrei 2017. év 12. hetében az alábbi településeken tervezik helyszíni ellenőrzések lefolytatását:

  • 03.20. Gyöngyös
  • 03.21. Vámosgyörk
  • 03.22. Hatvan, Petőfibánya
  • 03.23. Parád
  • 03.24. Eger

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív adóellenőrei 2017. év 12. hetében a kiskereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozásoknál kiemelten az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartása, a nyugtaadási kötelezettség teljesítése körében végeznek vizsgálatokat.

A NAV Pest Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai március 23-án, Inárcs településen az online pénztárgépek jogszerű használatával, valamint jövedéki termékek forgalmazásával összefüggő, átfogó teljes települést érintő egész napos ellenőrzéseket végez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik