Gazdaság

Nyomozás indult Ferencvárosban a fideszesek bérlakásai miatt

Hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a IX. kerületi ügyészség a ferencvárosi önkormányzat által szinte fillérekért osztogatott bérlakások ügyében – írta a Magyar Nemzet.

A fideszes főfeljelentő, Tényi István azután tett feljelentést, hogy kiderült, a Fidesz–KDNP képviselői a IX. kerületben a piaci árak töredékéért adják ki egymás közt a többnyire felújított önkormányzati ingatlanokat.

A rendőrség először elutasította a feljelentést, arra hivatkozva, hogy nem történt bűncselekmény, de az ügyészség ezt felülbírálta, és kötelezte a BRFK korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztályát, hogy vizsgálja ki, történt-e visszaélés a lakások kiutalásakor.

A jutányosan kiadott ingatlanok adatait Jancsó Andrea, az LMP IX. kerületi önkormányzati képviselője gyűjtötte össze.

Feltűnően olcsón bérelhettek lakásokat

A kedvezményezettek mind ferencvárosi fideszes képviselők és rokonaik.

  • Mészáros László egy 63 négyzetméteres felújított ingatlant bérel havonta 68 ezer forintért.
  • Görgényi Máté egy 104 négyzetméteres önkormányzati lakást bérel 118 ezer forintért havonta. Ráadásul az ő esetében a bérleti szerződés eredetileg a nagymamája nevére szól, aki sosem lakott az ingatlanban.
  • Veres László, az előző önkormányzati ciklus fideszes képviselője már meg is vásárolhatta az önkormányzattól azt a bérlakást, amelyben lakott. A 90 négyzetméteres ingatlant 9,6 millió forintért vehette meg.
  • Formanek Gyula korábbi fideszes alpolgármester lánya szintén kirívóan olcsón, mindössze 8,7 millió forintért jutott egy 72 négyzetméteres lakáshoz.

Ferencváros fideszes polgármestere, Bácskai János a lapnak azt mondta, örül annak, hogy nyomozás indult. A politikus korábban semmi kivetnivalót nem talált abban, hogy a Fidesz–KDNP politikusai olcsó bérlakáshoz jutottak.

(Képünkön Bácskai János polgármester látható. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik