Gazdaság

Feldühödtek a Nyúlmentők a kormány nyúlevési kampánya miatt

A kormány azt akarja, hogy kacsa és lúd helyett most inkább nyulat egyenek az emberek, de az állatvédők totál berágtak erre.

Hatalmas károkat okoz a magyar baromfiállományban és -exportban a madárinfluenza járványa, amire a kormány nemrég pofonegyszerű megoldást talált: akinek kacsa- vagy libahúsra fájna a foga, az egyen inkább nyulat.

Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta korábban, hogy a kormány a nyúlhús megismertetésén és elterjesztésén szorgoskodik, ami kitölthetné az áruházak polcain a kacsa- és lúdhiányt. Szerinte méltatlanul kevés nyúlhúst esznek a magyarok, ezt fel kell tornázni.

A kijelentés óriási felháborodást okozott a Nyúlmentés Facebook-oldalán, ahova kitettek egy képet “Ha nem ennéd meg Buksit…, ne edd meg Tapsit se” felirattal, ami egy kutyás, húst evő férfit, illetve egy tányéron pislogó nyulat ábrázol. A kommentár egyértelmű sokkról árulkodik:

Péntek reggel felkeltünk és sokkoltak a hírek, mi szerint a madárinfluenza tizedeli a magyar csirkeállományt, az még jobban letaglózott, hogy erre az az ajánlás érkezett, miszerint több nyúl húst (sic!) kellene fogyasztani. Nem tudunk szó nélkül elmenni emellett.

Állítják, változnak az idők és a vásárlási szokások, remélik, hogy nem negatív irányba. Ma Magyarországon a harmadik legnépszerűbb háziállat a nyúl, szóval szerintük nyulat enni semmivel sem etikusabb, mint kutyát, macskát vagy más kiskedvencet. A bejegyzés több kérdésbe torkollik:

Olyan világban élünk, ahol az étrendünket tökéletesen össze tudjuk állítani hús és állati eredetű táplálékok nélkül, mégis a kizsákmányolást mutatják nekünk követendő példának. Ez mennyire helyes? Mi nem szeretnénk nyulat enni, mert mi nem esszük meg a barátainkat! Hát te?

Akit érdekel az ilyesmi, annak érdemes a kommenteket is végigböngészni, ugyanis hatalmas háború alakult ki a nyúlvédők és a nyúlevők tábora között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik