Élet-Stílus

Íjjal lyuggatott ki egy nyulat az új-zélandi furkó

Mindig rejtély marad, egyes emberek miért lelik örömüket állatok megkínzásában. A civilizált Új-Zélandon is akadt egy ilyen baromarc, aki egy nyulat sorozott meg nyilakkal.

Az amerikai elnökválasztástól valószínűleg függetlenül nevezték el Hilarynek azt a nyulat, amit agyon súlyos sérülésekkel találtak meg az új-zélandi nagyváros, Auckland melletti szigeten, Waihekén.

A nyúl sérüléseit nyílvesszők okozták.

Kiderült, hogy egy helybeli látott valakit a szigeten íjjal lövöldözni. Gyanús, hogy épp az állatot célozgatta. A jószág testén öt sebet találtak, de a sűrű bundája többet is rejthet. VIGYÁZAT, NAGYON ERŐS KÉPEK!

Az állatorvos szerint Hilary valakinek a kis kedvence lehet, szóval nem vadnyúl. Erre utal, hogy engedte, hogy megfogják, és ahogy a képeken is látszik, béketűrően gubbasztott az asztalon a vizsgálatok alatt is. Rendbe fog jönni, azután pedig gazdát keresnek neki. A helyi állatmentő központ vezetője, Michell Hopkins amúgy ezt mondta az új-zélandi tévének:

Ez elfogadhatatlan… Tudom, hogy Új-Zélandnak nagyon erős vadász közössége van, de ha egyszer megsérült, [a nyulat] el kellett volna kapni és behozni kezelésre.

A tettest amúgy nem sikerült még elfogni, keresik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik