Gazdaság

Budapestet is bevenné az Uber-verő szlovák taxicég

Már a Facebookon toborozza a sofőröket magyarországi indulásához az Uberhez hasonlóan működő szlovákiai HOPIN, amely odahaza már lenyomta híres-hírhedt vetélytársát, méghozzá állami beavatkozás nélkül – írta a hvg.hu.

Amint elég sofőrjük lesz, elindul a szolgáltatás is, ez 2017 tavaszára várható – mondták a portálnak a HOPIN-nál, ahol szeretnék elkerülni azt a helyzetet, hogy az applikációt megnyitók ne kapjanak autót. Legalább 50 százalékos sikerrátával szeretnének indulni és onnan növekedni.

Milyen lesz az új taxicég?

A HOPIN legfőbb ismérvei, hogy appon keresztül lehet megrendelni a fuvart, az árról előzetes kalkuláció készül (a sofőrök döntik el az árat, de van maximum, ami több, mint az Uberé volt), kártyával, vagy készpénzzel is lehet fizetni, ne lehet állítani, hogy ilyen legyen az autó, plusz a sofőr nyelvtudása, és nemet is lehet választani, meg értékelni is lehet a fuvart. Regisztrálni viszont nem kell, mint az Ubernél.

A sofőröktől levett jutalék 7 százalék (az Übetrnél 20 százalék volt), és mindenben meg kell felelniük a taxis előírásoknak. A Hatósági ár alá sem mennek. Piaci stratégiájuk nem az alacsony ár, de ha valaki olcsó fuvart akar, be tud állítani egy maximum értéket az árazásnál az appon, így csak a legkedvezőbb ajánlatok érkeznek be hozzá.

Szlovákiában ez bejött, ott lenyomták az Ubert. És ehhez még hatósági beavatkozás sem kellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik