Gazdaság

Balog fejét követelik a gyermekélelmezési botrány miatt

Az MSZP szerint a Fidesz még az uniós adományoktól is megfosztja az éhező gyermekeket.

Ezért Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének le kell mondania. A szocialisták arra regaáltak, hogy eddig egyetlen élelmiszercsomagot sem szállítottak ki a gyermekélelmezési program keretében.

Mint korábban megírtuk, Brüsszel már 2014 decemberében jóváhagyta a legszegényebb családok, kiemelten a nyomorgó gyermekek élelmezését segítő, döntően EU-forrásból megvalósítandó, 30 milliárd forintos keretösszegű programot. A Magyar Nemzet szerint a kétéves csúszás mögött az áll, hogy a pályázati kiírásban több súlyos hibát is vétettek.

A szocialisták a magyar emberek elárulásának nevezték, hogy

az Orbán által vezetett Fidesz még a mások adományait sem adja oda a nélkülöző magyar gyerekeknek! A nélkülöző családok két éve nem jutnak hozzá az Európai Bizottság által biztosított 30 milliárd forint értékű élelmiszerhez és ruhákhoz, mert Orbán Viktor kormánya nem hajlandó meghirdetni az ehhez szükséges pályázatot.

Az MSZP szerint Balog Zoltán alkalmatlan a posztjára, mert az általa vezetett minisztérium nem tett semmi emberit a nyomorgó gyermekek élelmiszer-adománya ügyében.

Az MSZP szerint az urizáló fideszes elit nem szabotálhatja el az Európai Unió támogatásának célba juttatását.

A szocialisták válaszul folytatják országos karitatív ételosztási akciójukat, és felszólítják a kormányt, hogy a két éve visszatartott adományokat azonnal jutassa el a nélkülöző gyerekekhez!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik