Gazdaság
Rozsály, 2012. szeptember 26. 
Az önkormányzat dolgozói burgonyát szednek fel Rozsályon 2012. szeptember 26-án. A megtermelt zöldségeket és burgonyát a helyi közétkeztetésben használják fel. Az önellátó falu program egyik mintájaként szolgáló, ma már országosan ismert 800 lakosú szatmári településen gyakorlatilag felszámolták a munkanélküliséget, a 350 munkaképes korú rozsályiból a múlt évben 18-an nem dolgoztak.
MTI Fotó: Balázs Attila

Májustól pokol lesz a szlovák munkanélküliek élete

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2017. 01. 12. 12:03

Ha a kormány javaslatára a parlament is rábólint, a munkanélküliek nyilvántartásával kapcsolatos szabályok májustól szigorodnak – írta meg az Új Szó.

Ján Richter szlovák munkaügyi miniszter azt mondta: a szigorítás után az állástalanok már nem tehetik meg, hogy a nekik felajánlott munkahelyen egy hónap után felmondjanak, és újra jelentkezzenek állástalanként a munkaügyi hivatalban. Ha ezt többször is megteszik, akkor leghamarabb a felmondást követő fél év elteltével veszik őket újra nyilvántartásba.
Jelenleg a szlovák munkanélküliek havonta maximum 148,57 eurót kereshetnek anélkül, hogy törölnék őket a nyilvántartásból, az új szabályok szerint azonban évente már legfeljebb csak 40 órát dolgozhatnak, és azt sem rendes munkaviszonyban. Megtiltanák azt is, hogy az állástalan annál a munkáltatónál dolgozzon, akinél az állása elvesztését megelőzően volt munkaviszonyban. A munkaügyi hivatal nyilvántartásából akkor is törlik az állástalant, ha nem jelzi időben a fent jelzett munkaviszonyt, és akkor is, ha komoly indok nélkül nem vállalja el a nekik felajánlott munkát – derül ki az Új Szó cikkéből.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Simicska tévéje is döntött

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.