Gazdaság

Milyen izgalmakat tartogat 2017 a tőzsdéken?

Trump beiktatása, a britek esetleges elszakadása, holland, francia, német választások és teljesen ellentétes jegybanki politikák. Számos izgalmat tartogat az idei év, mely biztosan nem múlik el nyomtalanul a tőzsdéken - mondta el Kiss Tamás, az Equilor Private Banking referense.

Nagy kérdés lesz a politikai csatározások és választások mellett, hogy az Európai Központi Bank folytatja-e a kötvényvásárlási programját. A pénzpiaci kereskedők árgus szemekkel figyelni fogják a legnagyobb devizapár, az euró/dollár mozgását – eldől, hogy lesz-e paritás az árfolyamban, vagy akár az alá is erősödhet-e a dollár.

A hazai piacon a BUX 2015 után tavaly is nagyot ment, több mint 30 százalékot tudott erősödni az év során, az elmúlt két évet egybevetve pedig közel 90% feletti emelkedésről beszélhetünk! A tengerentúlon is úgy zárult 2016, hogy folyamatosan csúcsdöntések történtek. Éppen emiatt, 2017-ben ezt a dinamikus bővülést nem lesz könnyű fenntartani a piacon, az elemzők arra számítanak, hogy konszolidálódni fognak ezek a folyamatok.

Olvasói sztorik