Gazdaság
Kutatókkal tárgyalt környezetvédelmi fejlesztésekről Áder János Budapesten

Elfogadták az Áder János által visszadobott energiatörvényt

24.hu
24.hu

2016. 12. 12. 16:02

Korábban a témában:

A parlament mai zárószavazásán számos törvényt fogadtak el. Az ülésszakról ebben a tudósításunkban is olvashat bővebben.

Az elfogadott törvények közül azokat emeljük ki, amelyeket a köztársasági elnök megfontolásra visszaküldött, de módosítás után ismét elfogadta azokat a parlament:

  • elfogadták a visszadobott energiatörvényt, amely Áder szerint ellehetetleníti a szélerőművek építését
  • elfogadták a kilenc egészségügyi tárgyú jogszabály módosítását, amelyet Áder János  gyógyszerforgalmazási törvény megváltoztatása miatt megfontolásra a közelmúltban visszaküldött a parlamentnek, írta az MTI. A köztársasági elnök a gyógyszertárak ellenőrzését érintő passzust sérelmezte, ezért a Ház úgy módosított a jogszabálycsomagon, hogy a gyógyszertárak ilyen jellegű ellenőrzése csak ügyészi jóváhagyás esetén történhet meg.
  • elfogadták, hogy ingyen az állam tulajdonába kerüljön számos ingatlan a helyi önkormányzatoktól

Utóbbi törvény sok ingatlant érint, így például kivett közparkokat, főként Nagymaroson, amelyek az állam tulajdonába kerülnek. A képviselők 128 igen, 34 nem szavazattal, 22 tartózkodás mellett fogadták el az új javaslatot, amely egyebek mellett az Erzsébet tér egyes, még fővárosi tulajdonban lévő részeinek állami kézbe adására vonatkozik – írta az MTI.

Korábban a fővárosi Erzsébet-tér is szerepelt ezen a listán, ám a törvény megfogalmazása nem egyértelmű számunkra. A törvény mellékletében nem szerepel Erzsébet-téri ingatlan, ugyanakkor a szövegben kimondják, hogy a téren helyrajzi számmal megnevezett ingatlanok kerülnek át az államhoz Erzsébet tér összefoglaló név alatt.

Tarlós István korábban azt mondta, hogy furcsállja az ingyenes tulajdonba adást, nem volt egyeztetés az állammal, és reméli, hogy ez nem lesz állandó gyakorlat az állam részéről. Igaz, a törvényt még nem hirdették ki, a törvényjavaslat alapján a téren lévő négy ingatlan kerülne át az államhoz. Ezekkel kapcsolatban kerestük a Fővárosi Önkormányzatot, holnapra ígérték a választ a sajtóosztályon.

FRISSÍTÉS: 12. 13. 11:22 – A Főváros nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

(MTI nyomán)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Migrants make their way through the countryside after they crossed the Hungarian-Croatian border near the village of Zakany in Hungary to continue their trip to north on October 16, 2015. Hungary said it will shut its border with Croatia at midnight, closing a major entry point for migrants bound for northern Europe, weeks after a similar move on its Serbian frontier triggered clashes with refugees.    AFP PHOTO / HANNA SONIA / AFP PHOTO / HANNA SONIA
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.