Gazdaság
Image: 73203128, Az erzsébet utalvány reklámjai egy villamoson. 2012. január 1-től a béren kívüli juttatások közé emelte a kormány az Erzsébet-utalványt. Az utalvány fogyasztásra kész étel vásárlására költhető el, Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

A kormányhivatalnokokat is Erzsébet-utalvánnyal jutalmazzák, csak többel

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2016. 12. 12. 19:08

Lázár János nagyon szerette volna, ha a kormány karácsonyi ajándékát, a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt a kormányhivatalnokok viszik házhoz, személyes kapcsolatot teremtetve ezzel a szavazói réteggel.

Nem viszik ki, de kapnak

Végül mégsem ők, hanem a postások viszik ki, pedig ettől Kósa Lajos nagyon tartott, mert akkor azt hiszik a nyugdíjasok, hogy ez minden hónapban jár majd.

A kormányhivatalnokok azért visszakoztak, mert 30 ezer munkatársukat kellett volna mozgósítani, minden egyes dolgozóra csaknem 200 nyugdíjas jutna, de óriási munkaerőhiánnyal küzdenek, sokan napi 10 órás munkával sem tudják tartani a határidőket.

A 24.hu információi szerint ugyanakkor a kormányhivatalok dolgozói megkapták év végi jutalmukat, 25 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt.

A Miniszterelnökségen megerősítették értesülésünket, azt válaszolták kérdéseinkre, hogy

a területi közigazgatásért felelős Miniszterelnökség – ahogyan az elmúlt években – idén karácsonykor is egyszeri, 25 ezer forint összegű, élelmiszervásárlásra fordítható Erzsébet-utalványt ad a járási- és kormányhivatali dolgozóknak.

Vezető beosztású munkavállaló nem részesül a juttatásban, de megkérdeztük azt is, pontosan mennyien kapnak utalványt. Erre nem válaszoltak, csak annyit mondtak, hogy

az Erzsébet-utalvánnyal a Miniszterelnökség szeretne köszönetet mondani a járási- és kormányhivatali dolgozóknak az egész évben végzett munkájukért, és egyúttal segítséget nyújtani az ünnepek megszervezéséhez.

(Kérdéseinket elküldtük a Pest Megyei Kormányhivatalnak is, ahol szóról szóra azt válaszolták, mint a Miniszterelnökség.)

Már húsvétkor is kaptak

A Miniszterelnökség már húsvétkor is kedveskedett a kormányhivatalnokoknak, akkor is 25 ezer forintot kaptak, a tárca akkor azt mondta, hogy összesen 27438 dolgozó részesült a 25 ezres Erzsébet-utalványokban.

Ez összesen csaknem 700 millió forintnyi juttatást jelentett akkor, most is hasonló összeggel lehet számolni.Lázár tájékoztatása szerint akkor a 6 hónapon belül kinevezettek, a címadományozottak és a vezetők kimaradtak az ajándékozásból.

Levelet is kaptak

Ahogy a nyugdíjasok Orbán Viktortól kapnak majd levelet az Erzsébet-utalványok mellé, úgy a kormányhivatalnokok Lázár Jánostól és Kovács Zoltántól kaptak egy köszöntőt, amiben arról írnak, büszkék a közös munkára és az elért eredményekre, a közigazgatás átalakítására.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

Debrecen, 2015. július 30.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa a lelátón a labdarúgó Európa Liga-selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Debreceni VSC - Rosenborg mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 30-án.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.