Gazdaság

Trump rács mögé akarta dugni Clintont, de hátraarcot csinált

A nagy megbocsátónak tűnik Donald Trump, akinek egykori kampányvezetője elmondta, még egy demokrata miniszternek is van esélye a kormányba kerülésre.

Ahogy várható volt, sok mindenben egyre jobban enged a kampányban kemény ígéreteket tevő Donald Trump (csak sajnos a legfontosabb kérdésben, a klímavédelemben nem). Az NBC News most arról ír, hogy tanácsadója szerint Trump nem fogja erőltetni, hogy a Clinton Alapítvány homályos pénzügyei miatt felelősségre vonja korábbi riválisát, Hillary Clintont.

Ez azért is érdekes, mert egyfelől Trump majd’ minden kampánygyűlésen elmondta, hogy Clintonnak rács mögött a helye, de kedd reggel már azt mondta az MSNBC-nek Kellyanne Conway, hogy nem lesz felelősségre vonás. Szerinte is épp elég arcvesztés Clintonnak a választási vereség, és hogy a választók megbüntették, amiért nem őszinte és szavahihető.

Conway szerint a megbocsátással Trump begyógyíthatja e fájó sebeket.

Az NBC persze hozzáteszi, az amerikai elnök jogkörében nem szerepel olyasmi, hogy úgy dönthet, leállít egy vizsgálatot. De fontos üzenet, hogy most már nem fogja ütni a vasat Clinton ügyében. Trump e döntése amúgy nem meglepő annak fényében, amit szűk egy hónapja mondott megválasztása utáni első interjújában Clintonékról:

Ők, ők jó emberek. Nem akarok ártani nekik.

Ami Magyarországon furán hangozhat, de Amerikában elő-előfordul, az is hamarosan bekövetkezhet: az, hogy a Trump-kormányba egy ellenzéki, demokrata miniszter is bekerülhet, ezt Conway is elismerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik