Gazdaság

Varga Mihály így fényezte a magyar gazdaságot

A kínai számítógépgyártó, a Lenovo sárvári gyártókapacitás-bővítése is azt jelzi, hogy Magyarországon komoly növekedési tartalékok vannak, a beruházás egyben újabb példája annak is, hogy itt a világ vezető vállalatai is megtalálják számításaikat – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken, a Lenovo Hungary és stratégiai partnere, a Flex Hungary közös beruházásának átadásakor Sárváron.

250 új munkahely jöhet létre

A beruházás ráadásul a következő évek egyik legfontosabb húzóágazatában, az infokommunikációs szektorban valósult meg, tovább növelve Magyarország szerepét a világ egyik piacvezető ágazatában – tette hozzá a miniszter.
Több mint félmilliárd forintból bővült a kínai Lenovo sárvári gyártókapacitása, ezáltal akár duplájára is emelkedhet a számítógépgyártó magyarországi termelése, és mintegy 250 új munkahely jött létre – ismertette.

A fejlesztés eredményeként a Lenovónak 2009 óta termelő magyarországi Flex üzem gyártja az idei évtől az x86-os szervereket és tartozékait, beleértve a rendszer-összeszerelést, a tárolási és hálózati lehetőségek teljes körét.

A Lenovóról a héten írtuk, hogy (a Campaign Asia forrásai szerint) nemsokára teljesen leáll azzal, hogy saját neve alatt hoz forgalomba okostelefonokat, ehelyett a Moto nevet használja majd minden készülékre. Bátor döntés, de a szakértők szerint marketing-szempontból valóban nyerő megoldás lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik