Mobil

A Lenovo új telefonja egy kicsit iPhone is

A felvásárolt kínai gyártó megkönnyíti az iOS-ről Androidra váltást, mert nagyon rendes... vagy legalábbis sejti, hogy ebben van az igazi pénz.

Létezik egy ZUK nevű gyártó, amiről túl sokat nem hallottunk eddig, mostantól azonban érdemes lehet rá odafigyelni, már csak azért is, mert megvette a Lenovo, aminek egyébként a mobilos divízió átalakításának tervei között ez a lépés pont nem szerepelt korábban. Ugyanakkor mégsem volt rossz lépés, hiszen elég csak megnézni, hogy mit tud a ZUK Z2 Pro, és máris megértjük, hogy mire fel a bekebelezés.

Először is, az 5,2 hüvelykes, 1080p-s Super AMOLED kijelzővel készülő telefonban ott figyel a 2,15 GHz-en ketyegő Snapdragon 820, másrészt akár 6 GB RAM-mal és 128 GB háttértárral is kapható, nem is beszélve az USB 3.1 kapcsolatról, amihez Type-C port jár. A 3100 mAh-s akkumulátort Quick Charge 3.0 tölti, és akár két Nano SIM is belemegy az eszközbe. Sajnos viszont nincs benne NFC, de csak azért, mert a kínaiak ritkán használják, mert jobban kedvelik az AliPay, WeChat, JD, és Bestpay jellegű alkalmazásokat.

zuk_1

További érdekesség, hogy a készülék házának fém kerete, illetve a hátsó hajlított üveg között van egy rázkódáselnyelő réteg, így nem csak a Gorilla Glass 3, hanem ez is védi a telefont attól, hogy idő előtt elromoljék valamilyen nem várt külső behatás miatt. A gyártó szerint a ZUK Z2 Pro kamerája jobb, mint az iPhone-é, ami a gyakorlatban 13 megapixeles egységet jelent, f/1,8 apertúrával, optikai képstabilizátorral, és kéttónusú vakuval.

De ha már az iPhone került szóba, akkor mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy bár a készülék Android rendszert futtat, simán szinkornizálható az Apple iCloudjával, ami sokkal könnyebbé teheti az életét azoknak, akiknek iPhone és ZUK Z2 Pro is van otthon, vagy éppen almás eszközről költöznek droidosra. Végezetül még az árat érdemes említeni, ami a 6 GB RAM és 128 GB háttértár esetén 420 dollár, tehát nem vészesen sok, bár ha valaha is eljut hozzánk, tutira többe fog kerülni.

zuk_2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik