Gazdaság

Mégis Trump nyerhet – súgja a tőzsde technikai elemzése

Az elnökválasztás évében a tőzsde július 31. és október 31. között mutatott teljesítménye meglepően nagy arányban tudta eddig előrejelezni a választások győztesét, s ez alapján a jelenleg esélytelenebbnek tekintett Donald Trumpnak áll a zászló – írja a CNBC.com.

A második világháború óta ha a tőzsde ebben a három hónapos időszakban negatívan teljesített, akkor az esetek 86 százalékában nem hivatalban lévő elnök pártjának jelöltje nyert, hanem kihívója – mondta Sam Sotvall, a CFRA vezető piaci stratégája. Márpedig idén az S&P 500-as index 2,2 százalékkal csökkent ebben a három hónapban. A két kivételt 1968 és 1980 jelentette, ezekben az években egyébként harmadik jelölt is indult a választáson, akárcsak idén.

Persze a statisztikák nem jelentenek garanciát, a múltbeli eseményekből nem tudjuk előrejelezni a jövőt. A mostani felmérések alapján a részvénypiac teljesítménye ellenére még mindig Clintonnak van nagyobb esélye a győzelemre, a PredictIt.org adatai 71 százalékra teszik annak esélyét, hogy ő lesz az új elnök.

(Napi.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik