Gazdaság

Hernádi Zsolt nem hiszi, hogy politikai kapcsolatok segítették a korrupciós per megúszásában

A vállalati ügyeket pedig nem meccsen beszéli meg a miniszterelnökkel.

Nem a Videoton-meccsen beszéli meg a Mol ügyeit Orbán Viktorral – erről az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt Hernádi Zsolt, a vállalat vezérigazgatója. Azt is állította, hogy horvátországi korrupciós ügyében nem volt politikai befolyás.

A vezérigazgató kijelentette: ha Orbán Viktorral a cég ügyeiről szeretne beszélni, akkor a miniszterelnök titkárságán időpontot kér. Egyébként a magánéletben sok dologban egyetértenek, de a gázáremelés kérdésében különböztek a nézetei.

Horvátországban 2011-ben ügyészségi vizsgálat indult Hernádi ellen, a gyanú szerint 10 millió eurót fizetett az akkori horvát miniszterelnöknek, hogy a Mol megszerezze az INA horvát olajvállalat irányítását. Arra a kérdésre, hogy politikai kapcsolatai közrejátszhattak-e abban, hogy megúszta a pert, azt válaszolta: nem hiszi, hogy a politika bele tudna szólni a büntetőeljárásokba.

Aki számomra kézbesített jogszerűen meghívót kihallgatásra, meghallgatásra, azon én mindig megjelentem és elmondtam a történetemet. A horvátok számomra nem kézbesítettek. A horvátok a magyar ügyészségtől kérték, hogy kézbesítsék, a magyar ügyészség viszont azt mondta, hogy a saját hatásköre alapján fogja megvizsgálni az ügyet

– közölte Hernádi Zsolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik