Gazdaság

Texasi cég kutatóbázist épít Debrecenben

debreceni egyetem (debreceni egyetem, )
debreceni egyetem (debreceni egyetem, )

Öt és fél milliárd forintos beruházással fejleszti gyártási kapacitását és a kutatás-fejlesztés informatikai hátterét debreceni gyárában a texasi központú National Instruments (NI) – jelentette be Alex Davern, a cégcsoport ügyvezető alelnöke kedden Debrecenben.

A mérés- és irányításautomatizálásra használt hardvereket és szoftvereket gyártó cég 15 éve nyitotta meg a debreceni gyárát, amely az NI első gyára volt az Egyesült Államokon kívül. A debreceni gyárban jelenleg 1100 ember dolgozik.

Az új szolgáltatóközpont kapacitásbővítését is eredményező fejlesztéssel 210 új, magas hozzáadott értékű munkahely jön létre.

Alex Davern emlékeztetett rá: az év elején cégvásárlással egy 30 milliárd forint értékű csúcstechnológiát telepítettek Debrecenbe, aminek eredményeként a kis hatótávolságú kommunikációhoz (NFC) és a vezeték nélküli töltéshez kapcsolódó tesztrendszerek gyártó és tudásközpontjává vált a debreceni leányvállalatuk.

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: az Európai Unió után az Egyesült Államok a legnagyobb beruházó Magyarországon.

(Nyitóképünkön a Debreceni Egyetem látható)

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik