Gazdaság
Budapest, 2016. február 26.
Utasok szálltak ki a BKK-BKV 3-as metrójának egyik szerelvényébõl és tartanak a kijárat felé az északi végállomáson, Újpest-Központnál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Ha nincs felújítás, a hármas metró üzletei is maradhatnak

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 10. 18. 06:23

Ha nem újítják fel a 3-as metró állomásait, lehet, hogy a vonalon lévő üzleteknek sem kell elköltözniük, írta keddi számában a Világgazdaság.

Korában a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Zrt. azzal számolt, hogy a 3-as metró felújításakor a vonal állomásait is korszerűsítik. Ám a tervezett 137,5 milliárd forintos keret nem elegendő a teljes beruházásra, ezért az állomások felújításáról egyelőre lemondana a főváros.

A BKV a lap megkeresésére közölte, hogy a vállalat egyelőre nem mondott fel bérleti szerződéseket a 3-as metró vonalán, ám az alagút felújításakor az állomásokat is lezárják majd. A bérlőket a pontos tervek és időpontok birtokában fogják értesíteni.

A felújítás első szakasza a vonal északi és déli részét érinti, a második ütemben pedig a középső szakaszon, a Lehel tér és a Nagyvárad tér között zajlanak majd a munkálatok. Az állomásokat és a területükön álló bérlemények egy részét mindig csak az éppen felújítás alatt álló szakaszon zárják le – ismertette a közlekedési vállalat.

A lap szerint a főváros vezetése bízik benne, hogy jövő márciusban elkezdődhet az építkezés, és 2019-re befejeződhet a felújítás a 3-as metró vonalán.

(VG)

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.