Gazdaság

Ha nincs felújítás, a hármas metró üzletei is maradhatnak

Ha nem újítják fel a 3-as metró állomásait, lehet, hogy a vonalon lévő üzleteknek sem kell elköltözniük, írta keddi számában a Világgazdaság.

Korában a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Zrt. azzal számolt, hogy a 3-as metró felújításakor a vonal állomásait is korszerűsítik. Ám a tervezett 137,5 milliárd forintos keret nem elegendő a teljes beruházásra, ezért az állomások felújításáról egyelőre lemondana a főváros.

A BKV a lap megkeresésére közölte, hogy a vállalat egyelőre nem mondott fel bérleti szerződéseket a 3-as metró vonalán, ám az alagút felújításakor az állomásokat is lezárják majd. A bérlőket a pontos tervek és időpontok birtokában fogják értesíteni.

A felújítás első szakasza a vonal északi és déli részét érinti, a második ütemben pedig a középső szakaszon, a Lehel tér és a Nagyvárad tér között zajlanak majd a munkálatok. Az állomásokat és a területükön álló bérlemények egy részét mindig csak az éppen felújítás alatt álló szakaszon zárják le – ismertette a közlekedési vállalat.

A lap szerint a főváros vezetése bízik benne, hogy jövő márciusban elkezdődhet az építkezés, és 2019-re befejeződhet a felújítás a 3-as metró vonalán.

(VG)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik