Gazdaság

Luxusbuszokat vett az Állami Számvevőszék, hogy jobban ellenőrizhesse az állami pénzköltést

Több drága, magas felszereltségű “üzemi használatú” autót vett az elmúlt években az Állami Számvevőszék – írta a Napi.hu.

Az Állami Számvevőszék bruttó 18,4 millió forintért vásárolt egy Volkswagen Multivan kisbuszt – derül ki a közbeszerzési értesítőből.

Az ÁSZ a lap kérdésére azt írta, hogy a kocsi az ellenőrzési tevékenységet támogatja, tehát nem felsővezetői kocsiról van szó. Hasonlóképpen indokolt a hivatal az mfor.hu-nak egy tavaly februári bruttó 12,6 milliós autóvásárlást, amely kocsi szintén nem köthető konkrét személyhez.

A közbeszerzési értesítőben az elmúlt években megjelent eredményhirdetések mind “üzemi használatú” kocsikról szólnak, ezek összértéke bruttó 125,6 millió forint.

A hivatal 2014-ben komolyabb autókkal kezdte el feltölteni a flottát. Mivel azt közölték, hogy a régebbi autókat eladják, így könnyen lehet, hogy ezek az üzemi használatúként megnevezett autók valójában felsővezetői juttatások lesznek. Az ÁSZ elnöke és alelnöke egyébként miniszteri szintű autóra jogosult, a számvevő főigazgató és a főtitkár közigazgatási államtitkári juttatásokat kaphat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik