Gazdaság

Tudta? Két év múlva versenyképesebb lesz az állam

Bárki alakít is kormányt 2018-ban, a megtett bürokráciacsökkentő intézkedéseknek köszönhetően egy versenyképesebb és karcsúbb állammal szolgálhatja majd a közjót és a vállalkozásokat – mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára pénteken Pakson.

Az államtitkár a Tolnai Népújság és a Magyar Vállalkozói Szalon által rendezett IX. Régió médiahajó fórumán mintegy százötven dél-dunántúli gazdasági és közéleti szereplő előtt hangsúlyozta: 2015-ben 150 jogszabályt módosítottak azért, hogy egyszerűsítsék az eljárási szabályokat, az idén megszüntetett eljárási díjak mintegy tízmilliárd forint megtakarítást jelentettek az ügyfeleknek, ez várhatóan jövőre is ebben a nagyságrendben folytatódik.

A bürokráciacsökkentés egyik lépése azon intézmények számának csökkentése, amelyekkel a vállalkozások találkoznak – mondta. Ma Magyarországon 4,2 millió munkavállalóból 1,1 millió állami alkalmazott, “egy olyan rendszer, amelyben a munkavállalók negyede az állami intézményekben dolgozik, nem lehet versenyképes” – jelentette ki.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik