Gazdaság

Fennállása óta először exportálhat cukrot Oroszország

cukor (cukor)
cukor (cukor)

Fennállása óta először válhat cukorexportőrré az Oroszországi Föderáció, miután az idén a belső szükségleteit 1 millió tonnával meghaladó cukrot állít elő – mondta Vagyim Moskovics, a Ruszagro mezőgazdasági holding főrészvényese csütörtökön Moszkvában.

Moskovics elmondta, hogy az import kiváltása a mezőgazdaság legtöbb ágazatában “határidő előtt” megtörtént, a vállalkozóknak most már elsősorban “kiépített exportpolitikára” van szükségük. Az orosz agrárium azt követően kezdett importkiváltó tevékenységbe, hogy az ukrajnai orosz beavatkozás miatt 2014-ben bevezetett nyugati szankciókra válaszul Moszkva élelmiszerembargót léptetett életbe.

A 600 ezer hektár termőterület fölött rendelkező Ruszagro holding sertéstenyésztéssel, cukortermeléssel foglalkozik, valamint növényi és állati eredetű zsiradékokat állít elő. A vállalat részvényeinek 70,7 százaléka Moskovics tulajdonában van.

Talán Magyarországnak is jól jönne egy kis orosz cukor, hiszen az most nagyon drága. Ebben a cikkünkben arról írtunk, hogy mennyivel drágult a cukor nálunk:

Brutálisan drágult a cukor és a sertéshús

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik